Meseterápiás képzés

LÉLEKRENDEZŐ MESEMUNKA KÉPZÉS

Pszichológiai jelentőségű alkalmazása a népmese elemeknek kitágítja a mesék lehetőségeit.
A képzés tartalma:
• népmesék kiválasztásának szempontjai,
• mese lélektani elemzésének alapja
• mesei élmény kialakulásának támogatása
• élményfeldolgozás segítése
• mese egyéni hangsúlyainak kiemelése
• mese szerepeinek áttekintése
• diagnosztikai – prognosztikai alkalmazási lehetőségei
• terápiás folyamat megsegítésében való alkalmazása.
Pszichológiai munkában gyakran bukkannak fel mesei szimbólumok vagy meserészletek, amelyekre kisebb-nagyobb figyelmet szentelünk. A meseelemek tudatos használatát egy olyan szakmai közegben tudjuk érvényesíteni, amelyben a mese által erőteljesebbé tett lélektani lehetőségeket, történéseket felismerjük és mélyítjük. Lélekrendező mesemunka az alapja az Intermodális Meseterápia módszerének, amely egy szimbólumterápiás elméleten alapuló rendszerszemléletű módszer.
Ez a képzési szakasz a népmese lélektani alkalmazási lehetőségeit tekinti át, a meseterápia előkészítését és a mesei elemek terápiába illesztésének módszertani és elméleti alapjai tartalmazza.

A Lélekrendező mesemunka képzés célja a mese-elemek tudatos alkalmazása pszichológiai jelentőségű munkában, a spontán és általános hatásokon túlmutató, célzott használata.  Az első szakasz elvégzésével jártasságot szerez a résztvevő a népmese lélektan jelentőségének értelmezésében, és a spontán lélekrendező hatásának módszeres követésében, felhasználásában.

A 30 óra (2 hétvége) elvégezhető azon pszichológusoknak, segítő szakmában dolgozóknak, és pedagógusoknak, akik a relaxációs és szimbólumterápiás szemléletben alapfokon jártasak (Diákrelax vagy AT) vagy más, képekkel dolgozó módszerben képzettek, és rendelkeznek mese-műhely sajtélménnyel, valamint elméleti alappal.

Javasolt napirend a 45 perces tanórákra: péntek 10 óra (9.30 – 17.30-ig), szombat 5 óra (9.00 – 15.00)

Jelentkezni, érdeklődni: stiblar.erika@pszichoforras.hu. vagy +36 20 5621639

Helyszín: Budapest, Szentkirályi u. 10, II. em. 17, 32-es kapucsengő.

Részvételi díj 52.500 Ft (Megjegyzésként kérjük feltüntetni: SAJÁT NÉV, Stiblár – Lélekrendező és képzés dátuma) MRSZE számlaszáma: 10200940-21515152-00000000