Bemutatkozás

Belső és külső alkotásainkban formát nyernek, életre kelnek azok a gondolatok és érzések is, amiket csak megélünk szavak nélkül. Alkotás és tükör a belső kép, a szó, a gondolat, az érzés.

Szemléletem szerint abban segítek, hogy a kliens megismerjen és nevén nevezzen lelki folyamatokat, akadályokat, erőforrásokat, és új módszereket tanuljon. Megismerés és fejlődés mindenkori  erőforrása a lélektani munkának. Önismeretünk lelki munkából, mint pszichés alkotásokból fakad.  A kreativitás megőrzése mellett az értelmes élet keresése és megélése életfeladatunk.

Pszichológusként a problémák megoldásában, a lelki fejlődés és tanulás támogatásában szakmai szempontokat, módszereket teszek elérhetővé. Együtt dolgozunk a klienssel, pácienssel azért, hogy belső történéseinek és tüneteinek megértésével jobban átláthassa élete mozgatóerőit. Támogatom abban, hogy önismeretének mélyítésével és hatékony lelki munkával eredményesebben megküzdjön a nehézségeivel, és hosszú távú megoldásokat találjon.

Stiblár Erika
tanácsadó szakpszichológus
,
Intermodális Mesepszichológia képző,

autogén tréning és szimbólumterápiás gyakorlatvezető, gyermek és várandós relaxációs vezető, Diákrelax képző, Hangpancsi képző

Felnőttekkel, gyerekekkel – fiatalokkal és szülőkkel 2005 óta dolgozom szakszolgálatnál, most magánrendelésen, és oktatási intézményekben egyéni és kiscsoportos formában. Az alkalmazott módszerek fejlesztése és oktatása tartja meg a szakmai frissességemet, lelkesedésemet.

A pszichológiai munka lényeges erőforrását a szimbólumokban találtam meg 1997-től. Relaxációs és szimbólumterápiás módszerspecifikus végzettségem folyamán szakmai identitásom alakult 2000-2010 között. Emellett egy erőszak-kezelési programban (assziertív kommunikáció és magatartás – AVP), továbbá
analitikusi irányultságú és családterápiás szemléletben vagyok jártas.

2004-2016-ig az Intermodális meseterápia / mesepszichológia módszer kidolgozása történt, ez a tapasztalatok mentén gazdagodik ma is.

2019-től IM képzést vezetem önálló akkreditáció és MRSZE egyesületi képzési programként.
2011-ben a Diákrelaxációs programmal az iskolai relaxáció területén kezdtem meg szakmai tevékenységemet. Ezen terület mélyítése és tágítása jelenlegi kihívásaim egyike, többek között a Hangpancsi pedagógiai módszer kidolgozásában való részvétellel.

Kutatások és képzések vezetése, szakegyesületi munka, új módszerek megismerése és szakmai szövetségek fenntartása alkotja a tevékenységem, segíti a tudásom gazdagítását és a nyitottságom fenntartását. Ebből a tárházból szerzett és általam eredményesnek tartott verbális és nonverbális módszereket integrálom a személyes munka során. (relaxáció, szimbólum, mese, szaktanácsadás)

Ha lelki síkon valami elakadt, sérült, hiányzik, valamiképpen azt pótolni kell, javítani, segíteni, általános támogatással vagy célzott fejlesztéssel. Az egészséges és harmonikusabb állapot eléréséhez folyamatos változás szükséges, amelyben időnként szakemberek bevonása indokolt.

Munkám alapja, hogy az önismeretünk a külső és belső (lelki) munkából alakul, ezért a képzeleti, imaginatív, gondolati és a kreatív – fizikai alkotásokat együtt alkalmazok.

Alkotunk a kliensekkel való munka során, és alkotunk a képzésekben is. Gondolatok, érzések, külső és belső képek születnek meg, majd alakulnak át, szokások és saját módszerek formálódnak ki az életkészségek javítására. Gyakran megfogható alkotás készül, vagy éppen a megélésben, önkéntelen gondolatokban érhető tetten a lelki munka eredménye. A pszichológia nyelvezet tanulása egyben önmagunk és kapcsolataink megértése – újraértelmezése, majd egy harmonikusabb lelki működésmód kimunkálása.

Abban hiszek, hogy a fejlődés a felismerés által születik meg, amikor a tapasztalat során az új a régi talaján a megismerésben összefonódik.

Életutamról, szakmai munkáimról, előadásokról és írásokról itt bővebben olvashat, amik a pszichológusi munkám hátterét képezik.

Forrás és lélek:

A nevén nevezett dolgok formát nyernek, életre kelnek. Elemi erejű kitörésként született meg a honlap neve is. A honlap születésének alapgondolata a forrás és lélek szimbólumainak találkozása a lelki munkával

A forrás jelképe a

  • kitörő életerőnek és a tiszta eredetnek
  • örök változásnak és változás mélységének
  • lelki gyógyításnak és az érzelmek áramlásának

Ahogyan forrást, úgy a lélektani eredményeket is ápolni, terelni, és időnként tisztítani kell, tápláló és éltető ereje hasznunkra válhasson.

pszichoforrás vagy pszicho-forrás a lelki síkhoz kötődő segítségadásról szól, és a forrás szimbolikájához is kapcsolódik. Ez a kettős kötés illeszkedik a szemléletemhez. Eszerint azáltal segítek, hogy hozzáférhetővé válnak személyes erőforrások és a régi megoldások mellett újakat találunk.

Módszereim:

A lelki „képességek” (potenciálok) a önmaguk megismerésével hozzáférhetővé válnak, és a régi megoldások mellé újakat tanulnak, és ezek az alkalmazás alkotás által megerősödnek.

MILYEN NEHÉZSÉGEK ESETÉN FORDULHAT HOZZÁM:

Fizikai tünetek esetében a megfelelő kivizsgálások szükségesek a pszichológiai segítés előtt-alatt!

Ha kérdése van, vagy önerőből nem tud kielégítő megoldást találni, keressen bizalommal.

Bejelentkezni és időpont egyeztetni telefonon vagy e-mailben lehet.

KAPCSOLAT: +36 20 5621639, stiblar.erika@pszichoforras.hu

Személyes konzultációra, vizsgálatra és a terápiákra Veresegyház központjában, otthonos környezetben, a Petőfi tér közelében levő magánrendelőben van lehetőség.

Hogy hogyan történik egy találkozás, mi a tanácsadás és terápia menete, bővebben itt olvashat.

Felkészülés a találkozásra: lehetőség szerint hozza magával bizalmát, és nyitottságát, gyógyulni, változni, tanulni akarását. Ha van, hozza korábbi vizsgálatának, probléma magoldási és gyógyulási törekvésének dokumentációját, erre vonatkozó jegyzeteit, összeszedett gondolatait.