Egyébnépmesepszichológia

Ingyenes online szakmai nap – KULCSOK – 2022.06.10

A lélektani munka kibontakozása hasonló ahhoz, ahogyan a mesehős előteremti az erőforrásait. Ez a párhuzam ihlette az előadást. A népmesék célzott alkalmazással nagyon komplexen használhatók,  gazdag képi világuk és erőforrásokat mobilizáló jellegük a pszichológiai munkát katalizálják és megtartják.

LÉLEKTANI KULCSOK A NÉPMESÉKHEZ

szakmai webinárium Stiblár Erikával

Népmesei fordulatokkal illusztrálva mutatja be a MRSZE webináriumában Stiblár Erika a mese terápiás sajátosságait, hatótényezőit, és azok hozzáférhetőségét. Ismertet több fogalmat, amelyet az intermodális mesepszichológia módszerében alkalmaznak, és amelyek a néprajz-pszichológia találkozásából születtek meg.  A mese aktív munkára is csábít, ezért az online alkalom során sajátélmény gyakorlattal segítjük a közös gondolkodást. A webinárium végén párbeszédre és kérdésekre adunk lehetőséget.

Időpont: 2022.06.10  15-19 óra, regisztráció 06.08. 24 óráig

Regisztráció ITT.

Várunk az eseményre minden olyan kollégát, aki

  • dolgozik a módosult tudatállapotokkal, illetve érdeklődik iránta
  • érdekli a külső és belső képekkel való szimbolikus munka, és/vagy
  • szeretné a népmeséket a szakmai munkájában alkalmazni
  • továbbá azoknak, akik érdeklődnek az Egyesület munkája, képzései, specializációi iránt.

Ezzel a webináriummal a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület (MRSZE) ingyenes ismeretterjesztő előadásainak hagyományát folytatjuk új formában. Az Egyesület az éves országjáró konferenciák mellett 1990-es évektől havi rendszerességgel tartott nyitott ingyenes ismeretterjesztő előadásokat, ahol több szakmából és egyesületből szerepeltek meghívott előadók. A nyitottság, együtt gondolkodás, szakmaközi és szakmán belüli együttműködés jelentőségét képviselték ezek az alkalmak, amelynek célja a tájékoztatás és inspirálás volt. Ezeket ma is nagyon fontosnak tartjuk, és az új lehetőségek mentén szervezzük a szakmai kapcsolatokat ápoló alkalmainkat.

A régi 1,5 órás személyes előadások helyett rövid szakmai napra hívjuk az érdeklődőket. A 4 órás webináriumon való részvétel az Egyesület nonprofit tevékenységéhez kötődve továbbra is ingyenes. 2022-ben szűkebb egyesületi keretben tartottunk már 3 alkalommal szakmai napot győri szervezéssel, és ezúttal a szélesebb szakmai közönség számára is elérhetővé tesszük.

A MRSZE-nél képzésben levőknek aktivitási pont szerezhető (részletek a jelentkezéskor).